Ridicarea unui templu budist in Centrul Spiritual Arava

Campanie de strângere de fonduri

Cum va arăta templul care se va construi la Centrul Spiritual Arava - schiță

Ehvam (Centrul Spiritual Arava) este un centru spiritual unic, creat cu scopul de a crea și aduce pacea în lume și în inimile oamenilor. 

Este localizat în apropierea orașului antic Moa din valea Aravei, pe traseul istoricului Drum al Tămâiei. Locația sa este aproape de granița cu Iordania, în inima uneia dintre cele mai agitate zone de conflict din lume - Orientul Mijlociu.

La Ehvam, studenții din regiune și din întreaga lume, studiază și practică principiile moralității, compasiunii, generozității, înțelepciunii și știința transformării interioare, toate bazate pe tradițiile de înțelepciune autentică ale lumii.

Centrul Spiritual Arava servește și ca rampă de lansare pentru diverse activități în beneficiul comunităților defavorizate, pentru a promova dialogul, pacea și armonia în regiune și pentru a promova bunătatea în inimile celor care trec prin porțile sale.

La Ehvam, studenții se străduie să-și purifice și să-și transforme inimile și mințile pentru a genera o schimbare interioară profundă, prin practici care dezvoltă înțelepciunea și compasiunea.

Credem că o astfel de transformare va facilita, la rândul său, apariția unor lideri spirituali înțelepți și plini de compasiune, capabili să transforme realitatea din jurul lor și să aducă armonie, iubire, respect reciproc și pace în inimile oamenilor, comunităților și națiunilor în care ei locuiesc.

Cum va arăta templul care se va construi la Centrul Spiritual Arava - schiță

Beneficiile construirii unui așezământ Spiritual sau religios

Un templu de rugăciune spirituală oferă un spațiu sacru pentru desfășurarea studiului, practicilor și ritualurilor precum rugăciune, meditație și ofrande.

Este locul unde practicantul se poate concentra pe dezvoltarea spirituală și pe căutarea păcii interioare.

Îmbogățirea vieții culturale

Așezămintele spirituale și religioase adaugă diversitate și profunzime ofertei culturale a unei comunități, oferind locuitorilor și vizitatorilor acces la tradiții, arte și practici spirituale variate.

 sentimentul de apartenență

Așezămintele religioase și culturale oferă un spațiu pentru întâlniri, activități de grup și evenimente care consolidează legăturile comunitare și promovează un sentiment de apartenență și identitate comună.

Studiu și învățare

Multe așezăminte oferă programe educaționale, ateliere, cursuri care îmbogățesc cunoștințele și înțelegerea culturală a comunității. Acestea pot oferi o platformă importantă pentru învățarea continuă și educația interculturală.

Sprijinirea bunăstării emoționale și spirituale

Așezămintele spirituale, în special, oferă un refugiu pentru reflecție, meditație și rugăciune, contribuind la sănătatea mentală și emoțională a indivizilor.

dialog intercultural și interreligios

Așezămintele care deschid ușile pentru vizitatori și participanți din diverse medii culturale și religioase promovează înțelegerea, toleranța și dialogul între diferite comunități.

Ancorarea valorilor spirituale și morale

Așezămintele religioase servesc ca puncte de referință morale și spirituale în comunitate, promovând valori precum compasiunea, altruismul, respectul și pacea.

Cum va arăta templul care se va construi la Centrul Spiritual Arava - schiță

La fel, beneficiile și virtuțile construirii unui templu budist sunt cu adevărat extraordinare.

Iată câteva istorioare legate de beneficiile construirii unui templu budist.

1. Așa l-a sfătuit Buddha pe regele Sangyal cu privire la beneficiile construirii de mănăstiri: „Orice ființă umană care construiește un templu a lui Buddha, chiar dacă se află încă în samsara, în viețile viitoare va avea parte întotdeauna de o bogăție incredibilă, precum palate radiante, precum regele devas." Asta include puterea și așa mai departe. „În toate viețile vei avea fericire, vei obține o renaștere bună și vei crea o karma bună în viețile următoare. În timp ce experimentezi rezultatul timp de zece milioane de eoni, tot timpul te vei bucura de viață, având o minte veselă, fără tristețe, iar în final vei atinge starea de pace, încetarea suferinței și a cauzelor ei."

2. Apoi, tot în sutra se arată rezultatul maturizării karmei: „Cine construiește un templu, fără îndoială că în viețile viitoare va deveni rege. Va face munca pentru multe ființe transmigrante, pentru multe ființe simțitoare". Apoi, „Va fi în armonie cu toate ființele simțitoare", toată lumea va fi în armonie cu el, îl va place. Dacă toată lumea este în armonie cu tine, le poți aduce beneficii, le poți duce  la iluminare.

3. Un alt pandita indian, a menționat: „Chiar și insectele care sunt ucise sub picioare, sub pietre sau orice altceva, în timpul construirii unui templu, pentru că templul este sala lui Buddha, nu se vor mai renaște niciodată în tărâmurile inferioare, ci în tărâmurile superioare, cum ar fi cele ale zeilor. De ce? Pentru că ele au murit în timp ce se muncea pentru templul lui Buddha". Acest lucru se datorează, în principal, puterii lui Buddha de a înceta toate întinările grosiere și subtile și pentru că a finalizat toate realizările, datorită calităților de neimaginat ale lui Buddha. Se spune că până și karma negativă a oricărei persoane care este atinsă de fumul de la mâncarea gătită pentru muncitori, se purifică. Din nou, este vorba de puterea lui Buddha.

Este extrem de valoros să construim o mănăstire. La Arava, nu este doar un templu, ci un loc în care ființele simțitoare, în special călugării, să facă practici pentru a-și purifica mintea, pentru a acumula merite și pentru a realiza calea. De asemenea, se asigură nevoile călugărilor, camere și așa mai departe. A ajuta fizic sau în orice alt mod, acumulează un merit și o purificare incredibilă.

CUM SE DONEAZĂ

După ce apeși butonul ”Contribuie și tu!”, vei fi redirecționat(ă) pe platforma internțională de donații JGIVE, iar banii vor fi virați direct în contul asociației ”Metodă și Înțelepciune”- forma juridică a Centrului Spiritual Ehvam

Contul JGIVE este în limba ebraică. Pentru a trece la limba engleză, în stânga sus a paginii de donații apasă pe săgeata din stânga ”He | ISL” și se bifează ”English” apoi se apasă pe ”Done”

După ce ai setat limba engleză, apasă butonul roz pe care scrie ”DONATE” și apoi poți dona în ISL (shekeli israelini) sau în dolari (după ce apeși săgeata în jos din dreapta ISL). Poți face o singură donație sau poți seta o donație recurentă. Indiferent de moneda aleasă, donând din contul de lei, se avea loc un schimb valutar. 

Pentru oamenii dragi care prețuiesc această cale, avem acum o oportunitate fără precedent de a semăna semințe karmice puternice pentru succesul propriilor noastre căi spirituale și în beneficiul tuturor ființelor, prin a contribui la înființarea unui nou templu budist, în inima Centrului Spiritual Arava.

Îți mulțumim pentru generozitatea ta!