Bine te-am regasit 🙂

Toate articolele mele anterioare de pe blog conţin interviuri cu persoane care ne-au povestit cum au obţinut ele o relaţie împlinită. Toate articolele au ceva în comun: aceeaşi modalitate de a obţine relaţia dorită.

Despre ce e vorba? Despre o tehnică care, dacă este aplicată corect, funcţionează de fiecare dată. Cu această tehnică, unele persoane şi-au dus relaţia la nivelul următor de împlinire iar alte persoane şi-au găsit partenerul potrivit.

Eu cunosc personal toate persoanele pe care le-am intervievat şi pot să confirm că sunt persoane fericite şi împlinite.

În cele ce urmează aş vrea să vă spun în ce constă această tehnică şi cât de simplu este ea de aplicat. Şi nu numai pentru relaţii ci şi pentru orice vrei să obţii în viaţă.

Principiul din spatele acestei tehnici constă în faptul că, atunci când vrei să obţii ceva, mai întâi trebuie să ajuţi pe altcinva să obţină acelaşi lucru ca şi tine.

Această tehnică reprezintă unul dintre instrumentele pe care este construit întreg sistemul Diamond Cutter, fondat de către Geshe Michael Roach.  Probabil ai auzit şi ai citit şi cartea Şlefuitorul de Diamante. Dacă încă nu ai auzit şi vrei să mai citeşti un pic despre sistem şi fondator (în engleză), te invit să dai click aici.

Tehnica se numeşte CEI 4 PAŞI şi chiar conţine 4 Paşi simpli şi uşor de urmat.  🙂

Te poți gândi la Cei Patru Pași ca la un fel de Tehnică De Cultivare a Semințelor Mentale, ca un fel de Agricultură Interioară. La fel ca şi în natură: dacă vrei să obţii un pepene, mai întâi găseşti un sol fertil, pui o sămânţă, îi dai soare şi apă şi după o perioadă creşte planta şi gata pepenele.

Pasul #1  

Decide ceea ce vrei și formulează aceasta într-o propoziție scurtă

Ca să ştii ce şi cum să faci, mai întâi trebuie să ştii ce vrei să obţii. Eşti singur(ă) de ceva timp şi eşti în căutarea unui partener? Ai o relaţie şi nu merge aşa cum vrei? Partenerul tău se uită pe telefon în timp ce tu îi povesteşti de planurile tale? Vă certaţi des? Partenerul nu te ajută la treburile casnice? Comunicarea dintre voi nu este armonioasă? Partenerul te critică din orice? Simţi că nu eşti sprijinită emoţional de către partener? Simţi că partenerul tău nu îşi face timp să petreceţi timp împreună? Nu puteţi să faceţi un copil deşi amândoi sunteţi perfect sănătoşi din punct de vedere medical? Simţi că nu primeşti afecţiune din partea partenerului? Şi exemplele pot continua.

Sunt multe aspecte dintr-o relaţie care nu merg aşa cum îţi doreşti, iar pentru fiecare în parte e nevoie să aplici Cei 4 Paşi pentru a le obţine. Dar mai întâi, începe cu cel mai simplu, pentru a testa să vezi dacă această tehnică funcţionează. Şi  după ce te convingi că merge,  treci apoi la următorul aspect care te deranjează cel mai tare în relaţie și așa mai departe.

Iată acum câteva aspecte practice pentru primul pas, sugestii care, dacă sunt aplicate, accelerează obţinerea rezultatelor prin această tehnică:

  1. „Propoziţie scurtă” înseamnă să aibă, dacă se poate, doar subiect, predicat, atribut şi complement. Dacă în propoziţie există „şi” sau virgula, ăsta e un semn că nu e formulată scurt.
  2. E bine, dacă se poate, ca intenţia să fie măsurabilă.

Exemple: „Am o relaţie împlinită” (aici e nevoie să iei o foaie de hârtie şi să îţi notezi toate acele comportamente care îţi asigură ţie sentimentul de împlinire într-o relaţie)

„Partenerul mă îmbrăţişează când ajung acasă”.

„În fiecare zi stau de vorbă 1 oră cu partenerul meu”.

„Partenerul mă ascultă activ când vorbesc cu el”.

3. Un rol important îl joacă intenţia sau emoţia din spatele formulării intenţiei.

În ce caz crezi că vei fi fericit(ă) şi împlinit(ă) pe termen lung?

  1. Îmi doresc un partener ca să nu mai fiu singur(ă)!
  2. Îmi doresc un partener cu care să am relaţia dorită, pentru că o astfel de relaţie mă ajută să evoluez, vom putea face mult mai multe lucruri împreună, inclusiv mai mulţi bani şi astfel să putem ajuta cât mai multă lume în jurul nostru. Dacă noi suntem fericiţi, putem să susţinem mai uşor şi pe cei din jurul nostru!

Indiferent de motivaţia ta, Cei 4 Paşi vor funcţiona şi vei obţine ceea ce îţi doreşti. Dar… faptul că îţi vei găsi partenerul, nu înseamnă în mod automat că vei fi mai fericit(ă) sau că viaţa ta va fi mai bună (de exemplu: ai putea să atragi un partener egoist care să te folosească).

Ca urmare, va fi de foarte mare ajutor ca motivaţia din spatele intenţiei să fie aceea de a ajuta lumea prin ceea ce faci şi să fii pentru cei din jurul tău un exemplu demn de copiat.

Pasul #2

Alege pe cineva care vrea același lucru și fă un plan prin care să îl ajuți să îl obțină

Acest pas implică 2 direcţii:

a) Să găseşti pe cineva cu o nevoie similară;

b) Să faci un plan detaliat despre cum o să îl ajuţi.

 

Pentru a fi mai clar, o să le detaliez puţin pe fiecare din ele:

a) Stai jos și gândește-te la toți oamenii pe care îi cunoști – familie și prieteni de exemplu – și să vezi dacă găsești pe cineva care vrea acelaști lucru sau ceva similar.

Şi imediat îţi vine acum în minte concluzia: „Dar eu nu știu pe nimeni care să vrea același lucru ca și mine!”

Eu îţi recomand să petreci o zi sau două fiind foarte atent la cei din jur și vorbind cu oamenii pe care îi cunoști şi vei descoperi cel puţin cinci oameni diferiți din preajma ta care își doresc același lucru ca și tine.

Faptul că nu observăm că cineva din apropierea noastră vrea același lucru ca noi este un semn foarte important că, în general, nu prea suntem atenți la ceea ce își doresc alți oameni.

b)un plan foarte clar despre unde și cum vei ajuta această persoană să-și îndeplinească visul. Când vei fi terminat acest pas, ar trebui să ai un plan clar, ca de exemplu: “Astăzi o (îl) voi suna pe prietena (ul) mea (meu) care vrea să îşi găsească un partener(ă) și îi voi propune să bem împreună o cafea la o cafenea la ora 15:00, vineri, în această săptămână, să vorbim despre ceea ce pot eu să fac pentru a-l ajuta să obțină promovarea.”

E bine ca acest pas să aibă loc într-o cafenea  sau ceainărie, pentru că acesta este un spațiu neutru. Dacă persoana trebuie să vină la tine acasă, ar putea să se simtă puțin ca într-o capcană. Să te inviți la ea acasă ar putea iarăși să fie inconfortabil pentru ea. Într-o cafenea, oricare dintre voi se poate scuza în orice moment dacă dorește asta, și puteți pleca oricând simțiți că ați lucrat împreună de ajuns.

Acest pas e important şi pentru că 90% din puterea unei seminţe constă în dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi.

 

Pasul #3

Pur și simplu fă-o! (Just do it!)

Planifică-ţi programul astfel încât să poţi face săptămânal acţiunea pe care ai planificat-o la Pasul 2.

Pentru că vrei să-ţi găseşti un partener de viaţă, întâlneşte-te cu prietena/prietenul tău şi staţi de vorbă despre această nevoie de a găsi un partener, câte o oră în fiecare săptămână. Sau, vizitează o persoană singură (un părinte, o mătusă, un fost profesor, o bătrânică de la tine din bloc) câte o oră în fiecare săptămână pentru a avea relaţia plină de afecţiune şi iubire pe care ţi-o doreşti. Sau, dacă vrei să ai mai mult timp liber pe care să îl petreci cu partenerul tău, stai cu copii unui prieten timp de 1 oră pe săptămână (în acest fel, prietena/prietenul tău va putea să aibă mai mult timp liber pe care să îl petreacă cu partenerul).

Şi acum te vei intreba firesc: păi cum pot ajuta eu pe cineva să îşi găsească un partener dacă eu nu am fost în stare să îmi găsesc unul de atâta timp?

Aşa cum spuneam, intenţia ta de a ajuta plantează în proporţie de 90%.  Încearcă să ajuți, atât cât poți. Spune-i celeilalte persoane că încercați să vă ajutați una pe alta, și asta este pur și simplu perfect. Nu ești psiholog profesionist și nici consilier de viaţă personală. Ești doar un prieten care încearcă să ajute și să sprijine un prieten.

Este mai mult decât suficient.

Planifică-ţi programul astfel încât să poţi face săptămânal acţiunea pe care ai planificat-o la Pasul 2.

Pasul #4

Meditația Cafelei

La finalul zilei, înainte să adormi ia-ţi câteva minute să practici tehnica pe care Geshe Michael Roach o numeşte „Meditaţia Cafelei”.

Meditaţia Cafelei (nu trebuie să bei cafea, numele a fost ales astfel pentru a te conecta la starea de bucurie a degustării unei ceşti de cafea :)) e una dintre cele plăcute şi în acelaşi timp una dintre cele mai puternice tehnici pentru manifestarea accelerată în realitatea ta a rezultatelor pe care le dorești. Dacă sari peste „Meditaţia Cafelei” atunci sari peste succes şi peste fericire.

Meditaţia Cafelei înseamnă să te gândeşti cu bucurie la lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru ceilalţi pe parcursul zilei sau pe parcursul săptămânii. Gândeşte-te la beneficiile pe care acţiunile tale le-au adus vecinilor, colegilor, comunităţii şi, în cele din urmă lumii întregi.

La finalul zilei, înainte să adormi, ia-ţi câteva minute să practici această tehnică.

De asemenea, poţi face Meditaţia Cafelei oricând pe parcursul zilei şi îţi recomand din suflet să faci acest lucru (cu cât mai des, cu atât mai bine). Motivul pentru care să o faci seara, înainte de culcare, este pentru ca subconştientul tău să fie conectat la o energie de vibraţie înaltă în momentul în care adormi. Dacă nu îi dai în mod explicit subconştientului tău o energie de vibraţie ridicată înainte de a adormi, atunci o să-şi ia el în mod implicit o energie de vibraţie joasă prin faptul că îţi vei aminti de lucrurile neplăcute de pe parcursul zilei şi asta îţi va afecta somnul şi energia de a doua zi.

Atunci când adormi cu gânduri bune ca acesta în mintea ta, ai un somn mai bun; și te trezești odihnit și cu o stare fericită – ceea ce este un mod minunat de începe ziua. Vei descoperi că vei adormi mult mai repede și că nu vei mai avea nevoie de pastile de dormit sau alte artificii pentru a adormi.

Poţi face Meditaţia cafelei gândindu-te cu bucurie la toate lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru alţii până în prezent sau dacă nu-ți amintești cu claritate lucruri drăguțe pe care le-ai făcut tu, atunci gândește-te la cele făcute de alți oameni pe care i-ai văzut – și aceasta este o apă bună pentru semințele tale. În textele antice tibetane se spune că putem oricând primi 10% din karma bună pe care alții au primit-o făcând o faptă bună, doar prin a fi fericiți pentru acea faptă pe care ei au făcut-o.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la acesată tehnică, te rog frumos să îmi scrii la adresa contact@relatieimplinita.ro.

Sau dacă rezonezi cu această tehnică şi vrei să o adaptezi la un caz particular, scrie-mi şi te voi ajuta cu tot ce pot.

În articolul viitor voi reveni cu câteva sugestii referitor la ce seminţe se pot planta pe relaţii precum şi cu câteva exemple de „buruieni” pe care să le curăţăm în paralel cu procesul de plantare.  🙂

Îţi mulţumesc şi îţi doresc spor la plantat,

Cu bucurie,

Livia Soare

About the Author admin.livia


Get In Touch