Sunt foarte recunoscatoare pentru tot ce am în viața mea – și poate nu am așa multe lucruri lumești – dar am un sentiment de mulțumire și liniște pentru tot ce am și pentru oamenii din viața mea.

Mă uit în jur și văd atâtea nenorociri, atâtea prăpădenii, atâtea războaie, atâția oameni suferinzi și de multe ori mi se pare incredibil că trăim cu toții într-o astfel de lume!

Să fiu conștientă de suferința din jur – pe mine nu mă deprimă – ci din contră, mă ajută să-mi sporesc recunoștința, să-mi deschid inima și mai mult și să-mi cultiv înțelepciunea:

– aceea că pot să fac mai mult și mai bun pentru mine și pentru cei din jur! În fiecare zi! Puțin câte puțin! Și să nu mă opresc, chiar dacă mai scade nivelul de motivație!

Unul dintre principiile după care mă ghidez în viață este: FĂ CE E BINE, INDIFERENT CUM TE SIMȚI!

Dacă e bine să-ți exprimi recunoștința pentru ceea ce ai, chiar dacă ai puțin, fă-o!
Dacă e bine să te bucuri pentru altcineva, chiar dacă te simți trist, furios sau în depresie – fă-o!
Dacă e bine să dai 1 leu unui nevoiaș pe stradă – chiar dacă e ultimul leuț din portofel și simți că ți se strânge stomacul – fă-o!
Dacă e bine să ajuți pe cineva, dar simți că Netflix-ul te-ar relaxa mai mult – fă-o!
Dacă e bine să faci o practică spirituală (meditație, rugăciune, yoga, jurnalizare, contemplare etc), dar nu ai chef azi – dă-te jos din pat și fă-o!
Dacă e bine să zâmbești cuiva, chiar dacă inima ta plânge – fă-o!
Dacă e bine să spui o vorbă frumosă, chiar dacă simți să tragi o înjurătură, fă-o!
Dacă poți aprecia o calitate a cuiva, chiar dacă acea persoană te-a enervat, fă-o!
Dacă e bine să-ți suni părinții și să să-i întrebi cu ce poți să îi ajuți, chiar dacă ai multă treabă la job, fă-o!
Dacă e bine să aduci o mică bucurie în viața cuiva, chiar dacă îl urăști, fă-o!

Viața e destul de scurtă, și se poate schimba de la o clipă la alta!  Tot ce merge bine poate să se transforme brusc în ele mai devastatoare situații de viață! Dimineața te trezești în brațele partenerului și apoi brusc să te cerți și el să plece pentru totdeauna! Acum ești sănătos și la un control de rutină să descoperi o tumoră!

Și atunci, ce rost ar avea să ne consumăm viața cu gânduri, emoții și stări răutăcioase? Cui i-ar folosi? Dacă le-ai da drumul pe moment – poate că te-ai simți bine pentru o clipă…dar după aceea? Te ajută să fii fericit (ă) pe termen lung? Îi ajută pe ceilalți?

Cum altfel am putea să ne schimbăm viața oare? Dacă nu puțin câte puțin în fiecare zi, făcând ce e bine? Cum altfel să avem relații bune cu cei din jur, dacă nu le oferim ce avem mai bun?

Eu personal experimentez aproape în fiecare zi acest principiu – dar nu mă las copleșită de ceea ce simt – pentru că îmi dau seama că ceea ce simt vine doar din dorința de a obține numai ce-mi place și de a scăpa de ceea ce nu-mi place. Și asta nu înseamnă că fac ceea ce e bine!

De aceea sunt foarte recunoscătoare că mintea și gândurile mele cele mai bune mă conduc cu multă atenție pe drumul cel bun! Ceea ce doresc tuturor!

About the Author admin.livia


Get In Touch