Norocul se plantează!

Interviu cu Virginia Stancu

Virgina  este fondatoarea firmei Render Com (1996).  Render activează pe piața românească de peste 27 ani şi este specializată în importul și distribuția de produse alimentare care nu se produc în România (ulei palmier, ulei cocos, măsline, ulei de măsline, cacao, etc.) fiind un etalon de calitate și bune practici în domeniul ei.

Virginia a luat contact cu Șlefuitorul de Diamante în vara anului 2015 și de atunci este o promotoare activă a a principiilor promovate în el, principii pe care le aplică în activitatea ei zilnică. Este pasionată de dezvoltare personală, călătorii, cycling, feng shui și decorațiuni interioare.

 

LS – A avea o relație pur si simplu sau a avea o relație împlinită?

VS – Bineînțeles, o relație împlinită, nu doar o relație: “să nu fim singuri”!

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

VS – O relație în care fericirea partenerului este mai presus decât fericirea ta, o relație bazată pe iubire, respect și înțelegerea nevoilor celuilalt și, nu în ultimul rând, o relație cu efect sinergic, împreună să facem bine și altor oameni, să fim un exemplu demn de urmat.

LS – Cum ai ajuns să ai relația din prezent?

VS – Evident, am plantat-o! Așa cum anul trecut mi-am “plantat“ actuala mașină, un cumpărător pentru apartamentul scos la vânzare exact cu prețul stabilit de mine și altele. În septembrie 2015 când s-a încheiat DCI 1 cu Geshe Michael Roach (la București) am simțit că de acum înainte totul este clar, știu pe ce cale să merg și că pot să obțin tot ce vreau de la viață dacă îi ajut pe alții să obțină ceea ce eu îmi doresc.

LS – Spui că ai început să “plantezi” conștient relația din prezent. Ce ai făcut concret? Pe ce direcții?

VS – Am mers la Azil. Mergeam și înainte de septembrie 2015 pentru că tatăl meu era acolo. Imediat după DCI 1 am făcut-o în mod conștient, mi-am ales o bătrânică (sau mai bine zis ea m-a ales pe mine) și am mers constant, în fiecare săptămână, uneori și de 2 ori pe săptămână. Petreceam timp cu tata dar petreceam timp și cu bătrânica mea. Dar nu numai cu ei, acordam atenție și diverse daruri sănătoase tuturor bătrâneilor de la etajul unde stătea tata. Țin minte, când s-a încheiat DCI 1 m-am dus direct la Azil, deși era seara târziu. Când am pus mâna pe mânerul porții să intru (şi am dedicat aceasta faptă tuturor persoanelor singure din lume), am văzut sigla Azilului: un stejar şi câteva ghinde! Deci da, dintr-o ghindă plantată pe un sol fertil, crește un stejar de 2-3 tone! Azilul se numește Stejarul ! Am zâmbit în sinea mea la aceasta frumoasă sincronicitate și am știut că sunt pe drumul cel bun!

În afară de asta, cumnata mea din Germania este văduvă, fratele meu a murit acum 6 ani. Ea este în continuare singură și tristă. Fac 4steps  („Cei 4 Paşi”) cu ea la distanță, telefonic. Cu mici excepții, în fiecare duminică seara o sun și vorbim (1-2 ore) și știu că acest lucru îi aduce mare bucurie și alinare.

LS – Cam în cât timp apar rezultatele?

VS – Asta depinde de la caz la caz. Pe ce teren am plantat, cât CM am făcut (n.a: CM înseamnă coffee meditation – adică să ne bucurăm pentru faptele noastre bune.  Pentru cei care nu știu, este ultima etapă din tehnica 4Steps sau cei 4 pași prin care să ne plantăm partenerul. Click aici dacă vrei să știi mai multe despre această tehnică), ce semințe din trecut așteaptă pe pista de decolare și mai ales, cât 4Powers facem ca să curățăm terenul. Pentru că 4Powers este foarte important, curățăm terenul ca să aterizeze îngerii! (n.a -voi reveni cu un articol despre ce înseamnă tehnica de 4Powers – cele 4 puteri).

În cazul meu a durat fix un an de când am început să merg în mod conștient la azil și să fac CM pentru acest lucru și până când l-am întâlnit pe actualul meu partener de viață.

LS – Cu ce este diferită acesta modalitate de a-ți găsi partenerul potrivit de rețetele clasice la care, poate că ai apelat în trecut?

VS – Este foarte simplu: sistemul semințelor funcționează întotdeauna! Dar, trebuie să fim consecvenți și răbdători.

LS – După părerea ta, care ar fi motivația noastră atunci când intrăm într-o relație ? Care ar fi motivația pentru a avea o relație împlinită?

VS – Motivația este de a avea o relație care pe noi doi să ne împlinească iar pentru ceilalți să fie un exemplu de urmat, să aducem valoare comunității în care trăim. Mi-a plăcut foarte mult povestioara lui Geshe (din DCI 1) cu bătrânica de la restaurant care i-a cerut chelnerului același fel de mâncare pe care îl servea și o tânără de la o altă masă: “Vreau si eu ce servește tânără de acolo!”.

Ador să fiu întrebată: Ce ai făcut tu de ai așa mult noroc ? Răspunsul este întotdeauna invariabil: „Norocul se plantează. Dacă vrei, îți spun cum!”.

LS – În loc de încheiere, ce ai putea să ne mai spui, evident, despre relații ?

VS – Să nu uităm să plantăm în continuare și după ce apare persoana dorită în viața noastră! Relația trebuie alimentată în permanență cu semințe noi, capsatorul trebuie încărcat cu capse ca să funcționeze!

Avem aici câteva întrebări de la o cititoare. Ai putea să ne răspunzi, dacă nu cumva răspunsul se regăsește la întrebările mele!

1. Cum știi/simți că persoana X sau Y este cea potrivită?

VS – Întrucât partenerul de viață este cel mai bun profesor al nostru, este o persoana potrivită pentru mine dacă mă provoacă să mă autodepășesc, dacă mă ajută să cresc, să mă dezvolt, dacă „îmi apasă pe toate butoanele”, dacă îmi arată prin acest mod ce am de curățat la mine și în felul ăsta devin o persoana mai bună! Nu reușim să creștem dacă relația este calmă și perfect roz! Cred că ar fi foarte plictisitor. Mie mi-au plăcut întotdeauna provocările. De abia acum am observat întrebarea următoare!

2. Relația te ajută să crești, să te dezvolți. Ok. Două – trei exemple cum te-a ajutat pe tine. Ce înseamnă asta mai concret?

VS – Sunt multe exemple. Partenerul meu era „ușor” arogant, uneori neîndurător.  Ego-ul lui era foarte puternic, lipsit de răbdare etc. La început m-au enervat aceste lucruri și am început să-i țin lecții despre compasiune, umilință, să ne iubim aproapele și nu am obținut nimic decât înțepături, certuri, nervi şi chiar lacrimi din partea mea. Apoi mi-a picat fisa: ce mie nu-mi place să văd la el, de fapt este în mine! El este oglinda mea! De fapt eu sunt așa! Și am început să curăț la mine, să lucrez cu mine, eu să devin mai umilă, să simt cu adevărat compasiune către toate ființele, să am grijă la preceptul nr. 6 (n.a. preceptul nr. 6 înseamnă vorbește cu blândețe. Cele 10 precepte morale se regăsesc în “Îndrumar pentru o relație împlinită” pe care îl poți descărca de pe site) etc.

Cred că eu deja sunt o versiune mai bună a mea decât acum un an și jumătate de când l-am întâlnit și da, încet, încet și el se schimbă și …îmi este recunoscător pentru asta. El care se credea buricul pământului (nu exagerez!) recunoaște că s-a schimbat mult în bine datorită mie.

3.  Având în vedere că ne dorim o relație împlinită care să dureze zeci de ani, întrebarea este: Care sunt ingredientele unei relații împlinite? Cum facem ca ea să dureze și să nu fugim la primul hop?

VS – Am răspuns deja la această întrebare, dar ca un rezumat: să nu uităm să plantăm mereu pentru relații și să curățăm în noi ceea ce ne deranjează la partener. Întotdeauna, el este oglinda noastră. Spor la plantat!

 

About the Author admin.livia


Get In Touch