Bună dimineaţa drăguţo/Bună dimineaţa dragule!

Interviu cu Cristian Acosta, Brașov

Cristian spune despre el: ”îmi place să lucrez cu oamenii şi să mă plimb. Din acest motiv mi-am concediat şeful de 9 ani şi am devenit liber profesionist.

Pentru că vreau să aduc valoare oamenilor şi comunităţii în care mă aflu, am fondat cu nişte colegi un club de afaceri, în care ne-am propus să dezvoltăm antreprenoriatul local şi regional. Pentru a fi un model în acest sens, am decis să devin şi antreprenor şi am înfiinţat o societate în care doresc să aduc pe mesele noastre gustul natural al bunătăţilor pe care le mâncam în copilărie, prin diferite game de produse tradiţionale.

Şi nu în ultimul rând, îmi place să am o viaţă frumoasă. De aceea citesc, merg la cursuri,  diferite evenimente şi „plantez seminţe” pentru un viitor minunat!”

 

LS -A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

CA – Clar, a avea o relaţie împlinită.

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

CA – Pentru mine înseamnă să trăieşti şi să te bucuri de momentele frumoase petrecute cu persoana dragă.

LS – Cum ai ajuns să ai relația din prezent?

CA – Am plantat. Sincer, nu credeam atât de mult în asta, dar ştiind că multe alte lucruri pe care le-am făcut înainte nu au funcţionat, iar eu îmi doream o relaţie, mi-am spus să fac ceva nou, mai ales că suna interesant ce anume trebuia să fac.

LS – Spui că ai început să “plantezi” conștient relația din prezent. Ce ai făcut concret? Pe ce direcții?

CA – Pot spune că am făcut mai multe lucruri:

În primul rând am început să vorbesc de bine despre oameni şi să-i pun într-o lumină mai bună în faţa celorlalţi. Nu-mi reuşeşte asta nici acum tot timpul, însă, faţă de ceea ce făceam înainte, am redus considerabil. Am întâlnit multe persoane în trecut, care aveau diverse situaţii în relaţii, pe care le sfătuiam că era mai bine pentru ele să părăsească persoanele cu care erau şi că meritau ceva mai bun. Practic, prin intenţia mea, nu făceam altceva decât să le despart, chiar dacă asta se întâmpla la nivel mental.

După aceste mici schimbări au început să se îmbunătățească relațiile mele și nu a durat mult şi am cunoscut pe cineva.

Mergând la întâlnirile de grup cu alţi şlefuitori, am aflat și alte detalii importante despre a planta o relaţie frumoasă şi anume:

  • să petreci timpul cu persoane care se simt singure – şi pentru prima oară în viaţa am mers la un azil de bătrâni;
  • să aduni oamenii împreună – şi am organizat o petrecere la Braşov unde am adunat 17 persoane din mai multe judeţe ale ţării;
  • să creezi mici plăceri celor din jur – şi am început să ofer diverse lucruri sau servicii prietenilor din jur, de care s-au bucurat.

După toate acestea am făcut Mediaţia Cafelei şi m-am bucurat pentru faptele bune pe care le-am făcut şi cât de mult i-am făcut pe cei din jur să se bucure şi să se simtă bine.

M-am bucurat chiar pentru muzica pe care o puneam la petreceri şi plantam în acest fel mai multe seminţe odată. Adunam astfel oamenii împreună, le ofeream plăcere prin faptul ca dansau şi prin muzica pe care o ascultau.

După puţin timp, relaţia a devenit mult mai serioasă și foarte, foarte frumoasă. Am petrecut atât de multe momente împreună şi atât de intense, într-un an de zile, cât nu am petrecut în toţi anii anteriori, în toate celelalte relaţii la un loc.

LS – Cam în cât timp apar rezultatele?

CA – Sunt convins că rezultatele apar în funcţie de determinarea pe care o ai şi cât de dispus eşti să oferi afecţiune persoanelor care se simt singure. La mine au apărut la aproape un an de când am început să vin la întâlnirile şlefuitorilor, dar cred că puteau să apară mai repede dacă lucram mai intens şi mai serios.

LS – Cu ce este diferită această modalitate de a-ți găsi partenerul potrivit față de rețetele clasice la care, poate că ai apelat în trecut? (locuri publice, diverse cluburi, site-uri de dating, etc)

CA – Faptul că am început să ofer celor din jur ceea ce aveam nevoie mi-a creat o stare de bine şi de bucurie în suflet, şi mi-am dat seama că au avut mai multe persoane de câştigat pe lângă mine. Prin această modalitate am învăţat să fiu mai darnic şi mai iubitor cu cei din jur … şi nu a mai fost necesar să învăţ tehnici de agăţat . 🙂 Practic, a fost o metodă, pe cât de interesantă, pe atât plăcută.

LS – După părerea ta, care ar fi motivația noastră atunci când intrăm într-o relație ? (Care ar fi motivația pentru a avea o relație împlinită?)

CA – Să ne trezim cu zâmbetul pe buze şi spunem „Bună dimineaţa drăguţo!” sau „Bună dimineaţa dragule!”. Cred ca este o motivaţie suficient de puternică.

LS – În loc de încheiere, ce ai putea să ne mai spui, evident, despre relații sau despre relația ta?

CA – Acum când mă gândesc la ce s-a întâmplat până acum în relaţia mea, surprinzător este faptul că am primit atât de multe de la persoana dragă, încât abia îmi vine să cred. Şi interesant este faptul că s-a întâmplat asta fără să cer sau să negociez ceva cu ea. Parcă îmi citea gândurile atunci când îmi doream ceva. Absolut minunat!

 

Avem aici câteva întrebări de la o cititoare. Ai putea sa ne răspunzi, dacă nu cumva răspunsul se regăsește la întrebările mele 🙂

  1. Cu toții ne dorim o relație împlinită, Dar ce înseamnă o relație împlinită?

CA – Pentru mine înseamnă să trăieşti şi să te bucuri de momentele frumoase petrecute cu acea persoană.

  1. Ne dorim o relație ca să … ?

CA – Să ne trezim cu zâmbetul pe buze şi spunem „Bună dimineaţa drăguţo!” sau „Buna dimineaţa dragule!”

  1. Cum știi/simți că persoana de X sau Y este cea potrivită?

CA – Pur şi simplu simţi. Îţi dai seama când persoana de lângă tine te încurajează şi te ajută să te dezvolţi şi să progresezi. Bineînţeles că face acest lucru şi într-un mod plăcut și benefic pentru amândoi.

  1. Relația te ajută să crești, să te dezvolți, nu? Două – trei exemple cum te-a ajutat pe tine. Ce înseamnă asta mai concret?

CA – Atunci când întâlnesc pe cineva, acea persoana este ca o oglindă pentru mine şi în acest fel mă descopăr cine sunt, prin gesturile şi faptele pe care le face acea acea persoană. Astfel, conştientizez şi îmi dau seama ce anume este necesar să schimb şi să îmbunătăţesc la mine.

Dau un exemplu: am simţit la un moment dat că drăguţa din relaţia mea doreşte să-şi impună punctul de vedere în anumite situaţii şi nu m-am simţit confortabil. Ego-ul meu era destul de mare şi îmi era greu să accept să-i dau dreptate sau să o las să-şi spună punctul de vedere. Când am constientizat că de fapt ea era oglinda mea am schimbat radical acel model de conversaţie şi am înţeles din nou, că de fapt am o singură gură şi două urechi.

  1. Având în vedere că ne dorim o relație împlinită care să dureze zeci de ani, întrebarea este: care sunt ingredientele unei relații împlinite? Cum facem ca ea să dureze și să nu fugim la primul hop?

CA – Pot spune că o relaţie este asemănătoare cu un joc video pe mai multe nivele. Cu cât trec mai departe de un nivel, cu atât, relaţia este mai provocatoare şi mai interesantă, iar partea frumoasa a relaţiilor este aceea de la nivelele superioare.

Consider că ingredientele esenţiale pentru a avea o relaţie împlinită şi de lungă durată sunt acele elemente pe care le oferi tu într-o relaţie, afecțiune, timp, atenție, s.a.m.d.

Cristina si Cristian

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe 🙂 Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *