Blog

Cel mai complex training de viață!

Te salut cu bucurie,

Azi m-am gândit să scriu din experiența mea și a colegilor mei ce înseamnă să plantezi cu o bătrânică sau cu un bătrânel – din perspectiva unui training complex de viață!

Să petrecem 1 oră pe săptămână cu o persoană singură este cea mai puternică sămânță pentru a planta un partener (ă) în viața noastră sau să plantăm semințe pentru ca partenerul să rămână alături de noi și să fim fericiți împreună. Și cele mai singure persoane sunt bătrâneii abandonați prin aziluri sau rămași singuri în casele lor.

Și de ce oare este cea mai puternică sămânță? În primul rând pentru că te determină să te schimbi, să te facă să devii o mai bună versiune a ta, împingând niște limite personale de care nu erai conștient că le ai. Și să cultivi unele dintre cele mai frumoase și compasive calități pe care să le manifești în relațiile de toate felurile.

Continue reading Cel mai complex training de viață!

De ce sa dăruim? De ce să servim?

Noi oamenii suntem ființe sociale. Venim pe această lume în urma acțiunii altora. Supraviețuim datorită celorlalți. Fie că ne place, fie că nu, sunt puține momente în viață când nu beneficiem de pe urma acțiunilor celorlalți. Din acest motiv nu e deloc surprinzător că în mare parte fericirea noastră apare în contextul relațiilor noastre cu ceilalți”. Dalai Lama

Continue reading De ce sa dăruim? De ce să servim?

Soția mă ajută să devin mai bun decât aș fi fără ea

Interviu cu Paul Ardeleanu

Paul Ardeleanu este specialist în comunicare, autor a 2 cărți “Prezintă cu Impact” și”Ghidul Afacerilor Online” și fondator al agenției ”Marketing Department”. 

Mai presus decât titulaturile sale, el este un om ambițios, pornit să facă o schimbare pozitivă în comunitate.

LS – A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

Continue reading Soția mă ajută să devin mai bun decât aș fi fără ea

Bună dimineaţa drăguţo/Bună dimineaţa dragule!

Interviu cu Cristian Acosta, Brașov

Cristian spune despre el: ”îmi place să lucrez cu oamenii şi să mă plimb. Din acest motiv mi-am concediat şeful de 9 ani şi am devenit liber profesionist.

Pentru că vreau să aduc valoare oamenilor şi comunităţii în care mă aflu, am fondat cu nişte colegi un club de afaceri, în care ne-am propus să dezvoltăm antreprenoriatul local şi regional. Pentru a fi un model în acest sens, am decis să devin şi antreprenor şi am înfiinţat o societate în care doresc să aduc pe mesele noastre gustul natural al bunătăţilor pe care le mâncam în copilărie, prin diferite game de produse tradiţionale.

Şi nu în ultimul rând, îmi place să am o viaţă frumoasă. De aceea citesc, merg la cursuri,  diferite evenimente şi „plantez seminţe” pentru un viitor minunat!”

 

LS -A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

CA – Clar, a avea o relaţie împlinită.

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

Continue reading Bună dimineaţa drăguţo/Bună dimineaţa dragule!

Ce este de fapt comunicarea?

În articolul precedent am vorbit despre comunicare, ca fiind cea mai mare provocare din relațiile noastre.

Am identificat două aspecte al procesului de comunicare și anume:

1.Comunicarea în sens activ  – este atunci când vorbim efectiv, transmitem informații celuilalt.

2. Comunicarea în sens pasiv – este acea atitudine când nu vrem să comunicăm.

În prima categorie am inclus următoarele situații provocatoare:

Continue reading Ce este de fapt comunicarea?

Comunicarea, cea mai mare provocare în relații

Am facut o mică căutare pe Google și am căutat cele mai dese provocări din relații, și mai ales din relația de cuplu. Mai toate articolele au pus în capul listei de provocări: comunicarea.

Vă redau câteva idei despre cum a fost abordată această provocare în articolele pe care le-am citit:

Cei mai mulți specialiști în relații de cuplu spun că pacienții lor s-au confruntat cel mai adesea cu probleme de comunicare și că toate celelalte derivă din acest neajuns.

”Aproape toate cuplurile au parte de probleme de comunicare, într-un anumit punct al relației. De altfel, este dificil să comunici cu partenerul, si acesta cu tine, când stai cu telefonul mobil în brațe și când ai ajuns acasă sau când te uiți pierdut la televizor.”

Continue reading Comunicarea, cea mai mare provocare în relații

Despre integritatate în relații!

Când vine vorba de relații vorbim mereu numai despre 2 direcții majore: provocările și emoțiile din relații.

La secțiunea provocări, putem include aici (și putem face topuri peste topuri cu ele) cele mai dese provocări întâlnite în relații: lipsa comunicării, lipsa pasiunii, probleme financiare, lipsa de angajament, așteptăm ca relația să meargă de la sine, tendința de a da vina pe celălalt, lipsa de timp petrecut împreună cu partenerul, partenerul ezită să se căsătorească cu mine, lipsa fidelității, gelozia, lipsa de afecțiune din partea partenerului, lipsa intereselor comune etc.

Continue reading Despre integritatate în relații!

Pentru pasionații de dezvoltare, nu există exercițiu mai bun decât o relație personală!

Interviu cu Liviu Păsat

LS -A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

LP – Ar fi frumos dacă ai putea de la început să ai o relație împlinită. Doar că nu știi ce e aia până nu iți dai seama ce e o relație ne-împlinită. 😊  Nu știi cât de bună e apa până nu ți se face sete. De fapt nu știi multe. La început, nu știi ce vrei de la o relație, nu știi ce ai de dăruit, nu știi ce nevoi are celălalt, nu știi care îți sunt nevoile tale…

Răspunsul pe scurt: obiectivul e o relație împlinită. Călătoria către ea trece uneori prin relații ”ne”.

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

Continue reading Pentru pasionații de dezvoltare, nu există exercițiu mai bun decât o relație personală!

Tipare mentale pentru frumusete!

În articolul de azi m-am gândit  să extrag pentru tine câteva idei din cartea “Karma iubirii” scrisă de Geshe Michael Roach – idei despre cum să vedem frumusețe fizică și cum să ne menținem noi frumusețea de-a lungul timpului.

Tipare pentru a vedea frumusețe fizică la alții

Dacă există anumite părți fizice la partenerul tău de viață pe care nu le percepi ca fiind frumoase (poate nu îți plac urechile, nasul, sânii etc) e nevoie să plantezi o sămânță pentru frumusețe undeva unde acum tu nu vezi frumusețe. Continue reading Tipare mentale pentru frumusete!

Relația este o „muncă a iubirii”

Interviu cu Oana Moldovan (Gușat)

Oana este prietena mea de suflet. Ea este soție, mamă a doi copii și asistent medical la Spitalul Lafayette General Health. Locuiește împreună cu familia sa în Lafayette, Louisiana.

LS A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

OM – Cu siguranță, am învățat că se merită pe deplin să ai o relație împlinită. Avem deja multe relații în viață. E ca și cum ai avea un parc întreg de mașini dar nu ai folosi/beneficia de nici una. Care e menirea lor atunci?

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

OM – Relația împlinită e o relație complexa, în care ești intru totul dedicat fericirii persoanei iubite și prin actul acesta, fericirea ta este asigurată. E complexă pentru că vizează latura fizică, mentală, spirituală. În momentul în care accepți că ești în relație să aduci fericire celuilalt, ești pe calea potrivită, nu opui rezistență și nu judeci, ai răbdare. Îți trebuie compasiune și răbdare să descoperi fiecare etapă a relației și să treci peste provocări cu iubire.

Continue reading Relația este o „muncă a iubirii”