Blog

Bună dimineaţa drăguţo/Bună dimineaţa dragule!

Interviu cu Cristian Acosta, Brașov

Cristian spune despre el: ”îmi place să lucrez cu oamenii şi să mă plimb. Din acest motiv mi-am concediat şeful de 9 ani şi am devenit liber profesionist.

Pentru că vreau să aduc valoare oamenilor şi comunităţii în care mă aflu, am fondat cu nişte colegi un club de afaceri, în care ne-am propus să dezvoltăm antreprenoriatul local şi regional. Pentru a fi un model în acest sens, am decis să devin şi antreprenor şi am înfiinţat o societate în care doresc să aduc pe mesele noastre gustul natural al bunătăţilor pe care le mâncam în copilărie, prin diferite game de produse tradiţionale.

Şi nu în ultimul rând, îmi place să am o viaţă frumoasă. De aceea citesc, merg la cursuri,  diferite evenimente şi „plantez seminţe” pentru un viitor minunat!”

 

LS -A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

CA – Clar, a avea o relaţie împlinită.

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

Continue reading Bună dimineaţa drăguţo/Bună dimineaţa dragule!

Ce este de fapt comunicarea?

În articolul precedent am vorbit despre comunicare, ca fiind cea mai mare provocare din relațiile noastre.

Am identificat două aspecte al procesului de comunicare și anume:

1.Comunicarea în sens activ  – este atunci când vorbim efectiv, transmitem informații celuilalt.

2. Comunicarea în sens pasiv – este acea atitudine când nu vrem să comunicăm.

În prima categorie am inclus următoarele situații provocatoare:

Continue reading Ce este de fapt comunicarea?

Comunicarea, cea mai mare provocare în relații

Am facut o mică căutare pe Google și am căutat cele mai dese provocări din relații, și mai ales din relația de cuplu. Mai toate articolele au pus în capul listei de provocări: comunicarea.

Vă redau câteva idei despre cum a fost abordată această provocare în articolele pe care le-am citit:

Cei mai mulți specialiști în relații de cuplu spun că pacienții lor s-au confruntat cel mai adesea cu probleme de comunicare și că toate celelalte derivă din acest neajuns.

”Aproape toate cuplurile au parte de probleme de comunicare, într-un anumit punct al relației. De altfel, este dificil să comunici cu partenerul, si acesta cu tine, când stai cu telefonul mobil în brațe și când ai ajuns acasă sau când te uiți pierdut la televizor.”

Continue reading Comunicarea, cea mai mare provocare în relații

Despre integritatate în relații!

Când vine vorba de relații vorbim mereu numai despre 2 direcții majore: provocările și emoțiile din relații.

La secțiunea provocări, putem include aici (și putem face topuri peste topuri cu ele) cele mai dese provocări întâlnite în relații: lipsa comunicării, lipsa pasiunii, probleme financiare, lipsa de angajament, așteptăm ca relația să meargă de la sine, tendința de a da vina pe celălalt, lipsa de timp petrecut împreună cu partenerul, partenerul ezită să se căsătorească cu mine, lipsa fidelității, gelozia, lipsa de afecțiune din partea partenerului, lipsa intereselor comune etc.

Continue reading Despre integritatate în relații!

Pentru pasionații de dezvoltare, nu există exercițiu mai bun decât o relație personală!

LS -A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

LP – Ar fi frumos dacă ai putea de la început să ai o relație împlinită. Doar că nu știi ce e aia până nu iți dai seama ce e o relație ne-împlinită. 😊  Nu știi cât de bună e apa până nu ți se face sete. De fapt nu știi multe. La început, nu știi ce vrei de la o relație, nu știi ce ai de dăruit, nu știi ce nevoi are celălalt, nu știi care îți sunt nevoile tale…

Răspunsul pe scurt: obiectivul e o relație împlinită. Călătoria către ea trece uneori prin relații ”ne”.

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

Continue reading Pentru pasionații de dezvoltare, nu există exercițiu mai bun decât o relație personală!

Tipare mentale pentru frumusete!

În articolul de azi m-am gândit  să extrag pentru tine câteva idei din cartea “Karma iubirii” scrisă de Geshe Michael Roach – idei despre cum să vedem frumusețe fizică și cum să ne menținem noi frumusețea de-a lungul timpului.

Tipare pentru a vedea frumusețe fizică la alții

Dacă există anumite părți fizice la partenerul tău de viață pe care nu le percepi ca fiind frumoase (poate nu îți plac urechile, nasul, sânii etc) e nevoie să plantezi o sămânță pentru frumusețe undeva unde acum tu nu vezi frumusețe. Continue reading Tipare mentale pentru frumusete!

Relația este o „muncă a iubirii”

Interviu cu Oana Moldovan (Gușat)

Oana este prietena mea de suflet. Ea este soție, mamă a doi copii și asistent medical la Spitalul Lafayette General Health. Locuiește împreună cu familia sa în Lafayette, Louisiana.

LS A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

OM – Cu siguranță, am învățat că se merită pe deplin să ai o relație împlinită. Avem deja multe relații în viață. E ca și cum ai avea un parc întreg de mașini dar nu ai folosi/beneficia de nici una. Care e menirea lor atunci?

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

OM – Relația împlinită e o relație complexa, în care ești intru totul dedicat fericirii persoanei iubite și prin actul acesta, fericirea ta este asigurată. E complexă pentru că vizează latura fizică, mentală, spirituală. În momentul în care accepți că ești în relație să aduci fericire celuilalt, ești pe calea potrivită, nu opui rezistență și nu judeci, ai răbdare. Îți trebuie compasiune și răbdare să descoperi fiecare etapă a relației și să treci peste provocări cu iubire.

Continue reading Relația este o „muncă a iubirii”

Oricât de greu ar părea, merită efortul!

Interviu cu Gabriel Stoica

Gabriel este este îndrumător în sistemul Șlefuitorului de Diamante. Inginer în domeniul Hi-Tech începând din anul 2001 până în prezent, activând printr-o serie de companii atât în Romania cât și din Europa, atât în calitate de angajat cât și consultant. In ultimii 5 ani, Gabriel a dezvoltat cu precădere o atracție deosebită pentru yoga, căreia i-a dedicat cea mai mare parte din practica și studiul zilnic în paralel cu studiul intens al principiilor Diamond Cutter

LS – A avea o relație pur și simplu sau a avea o relație împlinită?

GS – Hm, bună întrebarea, și pot spune că, înainte de a găsi calea de mijloc către o relație împlinită, m-am situat în ambele extreme: pe de o parte m-am lăsat în unele relații temporare doar așa, ca să vad și eu cum e să fii cu o fată, știind din capul locului că nu voi sta acolo prea mult timp. Alteori, de vreo 2 ori, chiar m-am agățat de câte o fată, pe care eu o vedeam speciala (“o idealizam”), si am mers mult împotriva firii mele, convins fiind că eu eram cel în neregulă, că nu corespundeam deloc după standardele societății, deși sufeream mult pe interior.

Continue reading Oricât de greu ar părea, merită efortul!

Cum am ajuns să scriu despre relaţii împlinite

 

Te salut 🙂

A fost odată ca niciodată un eveniment gratuit care mi-a schimbat cursul vieţii. Ştiu că pare un clişeu, dar lucrurile chiar aşa s-au întâmplat.

Azi m-am gândit că astăzi să îţi povestesc un pic cum am ajuns eu să am acest blog şi să public articole despre relaţii.

Personal, mai toate relaţiile din viaţa mea (de familie, cu colegii, cu şefii, cu clienţii, cu iubiţii) au fost disfuncţionale timp de aproape 40 de ani. Privind în urmă, îmi dau seama cât timp am pierdut lăsându-mă consumată mental şi emţional de toate aceste disfuncţionalităţi şi câte alte lucruri faine aş fi putut să realizez.

Continue reading Cum am ajuns să scriu despre relaţii împlinite

Norocul se plantează!

Norocul se plantează!

Interviu cu Virginia Stancu

Virgina  este fondatoarea firmei Render Com (1996) și a site-ului www.produsesanatoase.ro.  Render activează pe piața românească de peste 21 ani, este specializată în importul și distribuția de produse alimentare care nu se produc în România (ulei palmier, ulei cocos, măsline, ulei de măsline, cacao etc) fiind un etalon de calitate și bune practici în domeniul ei.

Virginia a luat contact cu Șlefuitorul de Diamante în vara anului 2015 și de atunci este o promotoare activă a principiilor pe care le aplică în activitatea ei zilnică. Este pasionată de dezvoltare personala, călătorii, cycling, feng shui și decorațiuni interioare

 

LS – A avea o relație pur si simplu sau a avea o relație împlinită?

VS – Bineînțeles, o relație împlinită, nu doar o relație: “să nu fim singuri”!

LS – Ce înseamnă pentru tine o relație împlinită?

Continue reading Norocul se plantează!